Biljetter & Info

LILLA FILMFESTIVALEN  2 – 5 AUGUSTI 2018

Den 2-5 augusti gör den kultförklarade festivalen come back på Scala Bio, efter att ha tvingats ställa in förra året. Föreningen Film i Båstad, som arrangerar festivalen, är glada att kunna presentera Stefan Jarl som konstnärlig ledare – på nytt.

”Jag har tackat ja till att ställa Lilla Filmfestivalen i Båstad på fötter igen, efter att den ställdes in förra året. Jag ser fram emot ett ”21-års-jubileum” för Sveriges svar på filmfestivalen i Cannes…”, säger Stefan Jarl, som varit med sedan starten och nu är i full färd med att planera sommarens program.

Stefan Jarl efterträder Emma Gray Munthe, som nyligen utsågs till konstnärlig ledare för Bergmanveckan på Fårö.

När Bo Widerberg startade Lilla Filmfestivalen 1996 var Stefan Jarl en av filmarna han valde att bjuda in. Det var också Stefan Jarl som såg till att festivalen levde vidare efter Bo Widerbergs bortgång, redan året därpå. Under nio år som konstnärlig ledare valde Stefan Jarl filmer som han tycker är ”jävligt bra, filmer som görs med hjärtat, filmer som har någonting att säga: filmer som också Bosse skulle ha tyckt om”.

Filmerna blev under åren fler, men festivalen har fortsatt i det lilla intima formatet med visningar på kvalitetsbiografen Scala med mottot ”samtalets och umgängets festival”.

Det var Stefan Jarl som, tillsammans med Film i Båstad, instiftade det stipendium som traditionsenligt delas ut i Bo Widerbergs namn varje år, till en filmare som verkar i Widerbergs anda.

Efter att festivalen ställdes in 2017, ser föreningen fram emot att festivalen tar vid där tidigare konstnärliga ledaren, Emma Gray Munthe, lämnade den i god festivalstämning 2016 – med en välfylld salong, och som alltid med en blandning av dokumentärer, kortfilm, spelfilm, smygpremiärer och tillbakablickar ur filmhistorien; med plats för fördjupande samtal både i och utanför salongen.

Tidigare konstnärliga ledare: Bo Widerberg 1996, Stefan Jarl 1997-2005, Ulf Berggren 2006-2014, och Emma Gray Munthe 2015-2016.   

 

BILJETTBOKNING OCH INFORMATION

Innan festivalen börjar bokas och säljs biljetter genom Bjäre Bokhandel, Köpmansgatan 12 (tfn 0431-700 01, e-post info@lillafilmfestivalen.se). Ange nummer för respektive programpunkt. Under festivalen säljs biljetterna på Scala Bio, Kyrkogatan 21 (tfn 0727-18 40 96). Bokade/betalda biljetter hämtas ut senast 1 timme före respektive föreställning. Biljetter som bokas före festivalstart betalas via bankgiro 5369-8775 (Film i Båstad), eller via Swish till 123 608 6144 (Film i Båstad).

Festivalpass: För tillträde till de olika visningarna krävs ett festivalpass som visas upp med biljetten. Det kostar 30 kr och är en engångskostnad.

Biljettpris:

Plats: Alla visningar sker på Scala Bio, Kyrkogatan 21.

Festivalmat: 

Lilla Filmfestivalen/Film i Båstad tackar: Samproducenten Film i Skåne, Båstads kommun, CineSkåneScala Bio  Bjäre Bokhandel, Bjäre Kraft, artFREQ Veinge Tryckeri, BRA, Restaurang Victoria, Pensionat Hjorten och alla andra som medverkar till en lyckad festival. Ett särskilt tack till stipendiefinansiärerna ABF, Film i Skåne, Båstads kommun och Svenska Filminstitutet.

Konstnärlig ledare:  Stefan Jarl

Maskinister:

Film i Båstads styrelse: Per Nordangård, Petra Carlsson, Anki Santesson, Gert-Håkan Ericsson, Lena Göranson, Åsa Johnsson, Joakim Karlsson, Stefan Lindvall, Magdalene Funke Sjöborg och Hannes Gerhard.