Filmklubbens filmer hösten fick ett blandat mottagande. Mycket höga poäng blev det för Martin Eden och Mina bröder och jag.

Två vinster lottades ut och vinnarna belönas med varsitt filmklubbskort till vårens filmer. Vinnarna kommer att kontaktas.

Filmklubben våren 2023

Torsdagar 17.00 och 19.30

Lördagar 16.00

Kärlekens hjältar

26 & 28 januari
 
En episk film som följer ett par genom deras liv tillsammans, från första förälskelsen genom tider av prövningar när fest blir till vardag. Hon är serietecknare, han är universitetsprofessor. Hon är impulsiv och tar för sig av livet, han är stillsam och menar att allt som sker i livet har vetenskapliga förklaringar. En dag beslutar hon sig för att göra ett seriealbum om deras egen relation. Hon döper serien till ”Superhjältar” och ställer frågan vilka ”superkrafter” en man och en kvinna måste vara skaffa sig för att lyckas hålla ihop ett äktenskap livet ut.

Italien 2022, 122  minuter
Kärlekens hjältar

Blue Bayou

9 & 11 februari

Antonio LeBlanc, är adopterad från Korea, har vuxit upp i en liten stad i Louisiana, är gift med sitt livs kärlek Kathy (Alicia Vikander) och styvfar till deras älskade dotter Jessie. Han försöker skapa ett bättre liv för sin familj, men tvingas konfrontera spöken från sitt förflutna när han får veta att han kan bli deporterad från det enda land som någonsin varit hans hem.

Kanada/USA 2022, 117 minuter
Blue Bayou

Mor och son

23 & 25 februari
 
Léonore Serrailles följer upp sin Caméra d’Or-vinnare Jeune Femme med en gripande familjekrönika Rose tar med sig två av sina söner och flyttar från Elfenbenskusten till Paris. En resa som kommer att sätta de ömtåliga familjebanden på hårda prov.

Frankrike 2022, 116 minuter
Mor och son

No bears

9 & 11 mars

No Bears berättar två parallella kärlekshistorier. I båda historierna plågas kärleksparen av dolda, men oundvikliga hinder, vidskepelsens kraft och maktens mekanismer. Trots år av husarrest, yrkesförbud och nu ett fängelsestraff lyckas den iranska mästerregissören Jafar Panahi att slå världen med häpnad med sin briljanta filmkonst.

Iran 2022, 107 minuter
No bears

En persikolund i Katalonien

23 och 25 mars
 
Det är sommar och persikosäsongen är i full gång. Så länge som de kan minnas har den tätt sammanhållna familjen Solé levt av att plocka persikor i i Alcarràs, en liten by i Katalonien. Ägarna har stått i skuld till familjen som under inbördeskriget skyddade dem från fascisterna. Men nu kommer en ny generation av ägare och de har andra planer. Träden ska huggas ner och ersättas av en mer lönsam industri. Nu står familjen inför en ny och oviss framtid. Filmen, som vann Guldbjörnen i Berlin 2022, bygger på regissören Carla Simóns egen familjehistoria.

Spanien 2022, 120 minuter
En persikolund i Katalonien