Filmerna visas torsdagar kl 17.30 och 20.00. På lördagar visas filmen kl 16.00.

Vill du bli medlem i Film i Båstad? Det kostar 100 kronor och du får förtur att köpa Filmkort, får information om aktiviteter, inbjudningar till extravisningar, möjlighet till förköp av biljetter i olika sammanhang och förpresentation av programmet till Lilla Filmfestivalen m.m.

Sätt in 100:- på bankgiro 5369-8775 och tänk på att ange ditt namn och din e-postadress.

Kontakta oss på info@lillafilmfestivalen.se


Wonder Wheel

24 & 26 januari

Fyra människors liv sammanflätas genom dramatiska omständigheter. Ginny är en känslomässigt bräcklig aktris som numera försörjer sig som servitris på en lokal krog. Hennes grovhuggne man Humpty är karusellskötare, och den snygge unge livräddaren Mickey drömmer om att bli dramatiker. När Humptys vuxna dotter Caroline plötsligt dyker upp med gangsters i hälarna kastas de alla fyra in i ett händelseförlopp med passion, våld och svek som huvudingredienser. Justin Timberlake och Kate Winslet har huvudrollerna i Woody Allens nya film, som utspelar sig på Coney Islands livliga nöjesfält under det färgsprakande femtiotalet.

Regi: Woody Allen
Skådespelare: Kate Winslet, Justin Timberlake, Jim Belushi, Juno Temple
1 timme 41 minuter

.


Eldprovet

7 & 9 februari

Neïla Salah är en ung fransyska med arabiskt ursprung som trots en fattig uppväxt lyckats ta sig in på universitetets juridiska utbildning, där hon bland annat undervisas av den välkände Pierre Mazard. Mazard är en briljant föreläsare, men också en provokatör som har svårt att hålla inne med sina både sexistiska och rasistiska åsikter. Efter att ha gjort bort sig å det grövsta under en föreläsning, med Neïla som verbalt offer, blir Pierre rejält tillrättavisad av skolledningen. Motvilligt går han med på att bli Neïlas mentor inför universitetens prestigefulla tävling i retorik.

Regi: Yvan Attal
Skådespelare: Daniel Auteuil, Camélia Jordana
Originaltitel: Le brio
Originalspråk: Franska
1 timme 35 minuter


Django

21 & 23 februari

Under det ockuperade Paris i 1943 spelar den briljanta och bekymmerslösa Django Reinhardt sin swing-jazz på stadens bästa arenor och konsertställen – Django är på toppen av sin karriär. Men han tillhör också det romska folket, och över hela Europa äger förföljelsen av romer rum. Och inom kort tar hans liv en ny vändning när det nazistiska propagandadepartementet vill skicka honom på turné i Tyskland.

Regi: Etienne Comar
Skådespelare: Reda Kateb, Cecile De France, Ulrich Brandhoff
Originaltitel: Django
Originalspråk: Franska
1 timme 57 minuter


Utan nåd

7 & 9 mars

I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid… hämnd. Diane Kruger (”Inglorious Basterds”, ”National Treasure” 1 & 2) belönades med priset för Bästa skådespelerska vid senaste filmfestivalen i Cannes och i USA är filmen med i både Oscar- och Golden Globe-racet om Bästa utländska film. New Yorks kritikerförbund har redan utsett den till Årets bästa utländska film! Utan nåd är regisserad av Fatih Akin vars genombrott ”Mot väggen” belönades med Guldbjörnen i Berlin 2004. Framgången fortsatte sedan med ”Vid himlens utkant” som knep utmärkelsen för Bästa manus i Cannes 2007.

Regi: Fatih Akin
Skådespelare: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar
Originaltitel: Aus dem Nichts
Originalspråk: Tyska
1 timme 46 minuter


BlackKklansman

21 & 23 mars

Det är tidigt 70-tal – en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen. Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte.

Regi: Spike Lee
Skådespelare: Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, John David Washington, Robert John Burke, Jasper Pääkkönen
Originaltitel: BlackKklansman
Originalspråk: Engelska
2 timmar 15 minuter


Filmerna visas torsdagar 17:30 & 20:00 samt lördagar 16:00 på Bio Scala i Båstad.
Abonnemang kostar 300 kr. Försäljningen för medlemmar i Film i Båstad börjar på Bjäre Bokhandel, lördagen den 12 januari 10:00. För icke-medlemmar börjar försäljningen måndagen den 14 januari.

Stäng meny